Hvordan bli sertifisert?

Alle bedrifter som ønsker det kan bli Barnebybedrifter dersom de forplikter seg og sier JA på spørsmål om de:

  • Ønsker å gjøre seg kjent for barn og unge, som bedrift eller som næring
  • Ønsker å gjøre en faktisk innsats for barn og unge
  • Ønsker å være aktivt med å videreutvikle barnebyen Finnsnes 

Å være Barnebybedrift må være forpliktende og gjennomtenkt fra bedriftens side. De sertifiserte bedriftene må forplikte seg til å legge ned en innsats som kommer barn og unge til gode. Denne innsatsen må ikke styres av penger og bedriftenes kjøpekraft – at man kjøper/sponser tiltak for barn og unge skal ikke være utslagsgivende for barnebygodkjenningen (selv om bedriftene selvsagt også skal gjøre det!). Innsatsen må være basert på bedriftens egenart, hva slags bedrift er dette, hva kan vi tilby barn og unge, hva kan vi lære barn og unge, hva kan vi bidra med av kompetanse. Slik innsats kan være

  • Å ta imot bedriftsbesøk fra skoler og barnehager
  • At bedriften selv besøker skoler, barnehager eller andre arenaer for å fortelle om virksomheten eller næringen eller andre tema som bedriften har kompetanse på
  • At bedriften bruker sitt faglige eller næringsmessige nettverk til å skaffe tilveie kunnskap eller kontakter som kan brukes i tiltak for barn og unge.

Barnebybedrifter som får besøk av spennende folk utenifra (statsråder, idrettskjendiser, kunder fra andre land etc.) skal alltid tenke: kan de samtidig få til en liten gimmic for barn og unge mens de er her? Et lite besøk i en skoleklasse? Invitere noen speidere eller noen barneskiløpere eller legobyggere til en liten prat? 

Barnebybedrifter har lov å markedsføre seg som sånne i henhold til Barnebyens designmanual. Barnebybedrifter må ved skiltning, klistremerke eller lignende fremvise at de er Barnebybedrifter. 

Barnebybedrift er åpent for alle virksomheter, private og offentlige. Det finnes ingen restriksjoner mot å sertifisere virksomheter ut fra type, antall ansatte eller geografisk plassering.

Barnebyen Finnsnes

Lenvik kommune v/Barnebyen
Postmottaket Lenvik kommune
9306 Finnsnes 
Tlf: 77 87 10 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.