First Lego League

 

First Lego League(FLL) ble for første gang arrangert i midt-Troms regionen i 2009 med Finnsnes som arrangørby. Siden har FLL blitt et fast innslag i Barnebyen.  

FLL er en teknologiturnering for barn og unge i alderen 10-16 år. Kreativitet, samarbeid, design, stå-på vilje, teamarbeid, entusiasme, lek og læring er sentrale elementer i FLL. Turneringen er ett Barneby arrangement i samarbeid med næringslivet. I motsetning til tradisjonell oppgaveløsning hvor man leter etter det ene fasitsvaret, krever FLL problemløsning, vilje til å ta risiko, eksperimentering, mislykkede forsøk underveis og til slutt et vellykket resultat. Deltakerne arbeider med et oppdrag som har mange riktige løsninger. Stikkord i problemløsingsprosessen er engasjement til å forske, designe, bygge, eksperimentere og teste.

Selve turneringen foregår på Finnsnes ungdomsskole og på turneringsdagen får lagene møte dommere fra både offentlige og private virksomheter. Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. 

FLL-oppdraget er tredelt og byr på utfordringer innenfor forskning, teknologi og samarbeid.

FLL er som sagt åpent for alle i alderen 10-16 år. Lagene som deltar kommer gjerne fra skoler, fritidsklubber eller en vennegjeng som vil gjøre noe morsomt og meningsfylt sammen. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, men lagene kan med fordel være sammensatt av jenter og gutter med forskjellige evner og interesser. Deltakerne i FLL erfarer gjerne at de må bygge på hverandres kunnskap for få best mulig resultat. Laget ha minst én voksen veileder og vi anbefaler en lagstørrelse på 10 deltagere.

 

Har du lyst å være med i FLL?

For påmelding: https://hjernekraft.org/pameldingsskjema.aspx?id=325 

 

 Ved spørsmål kontakt Haavar Sandnes på tlf: 92444314 eller epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Barnebyen Finnsnes

Lenvik kommune v/Barnebyen
Postmottaket Lenvik kommune
9306 Finnsnes 
Tlf: 77 87 10 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.