BUK 2009

Birgitte fra Fagernes skole ble historisk, ved at hun var den aller første representanten som entret talerstolen i barn og unges kommunestyre (BUK) i Lenvik.

Torsdag den 29.oktober 2009 møtte to spente representanter fra Fagernes skole til det første kommunestyremøtet for barn og unge i kommunestyresalen i Lenvik rådhus.

Før selve møtet startet ble de 30 representantene fra alle grunnskoler og videregående skoler i Lenvik skolert av Barnebygeneral Elin Byberg, og varaordfører Anne Grete Normann. I tillegg ønsket rådmann Margrethe Hagerupsen og ordfører Martin Ness alle velkomne til Lenviks første BUK.

Birgitte ble som nevnt tidligere historisk, når hun entret talerstolen for å presentere den første saken fra elevene ved Fagernes skole. Elevene mener at det bør bygges et nytt skolebygg for mellomtrinnet på Fagernes skole. De mener bygget bør stå mellom Midt-tromshallen og Finnfjordbotn VGS. I tillegg mener elevene at det bør bygges et svømmeanlegg i tilknytning til nybygget.

Den andre saken Fagernes tok opp i møtet var sikkerheten i skolebussene. Her ønsket elevene blant annet sikkerhetsbelter på alle busser. Elevene ønsket også kantine og skolemat i Lenvikskolene.

Etter to timer ble møtet avsluttet og da kom belønninga. Ordføreren spanderte Dollypizza og brus til alle deltakerne. Det var mange fornøyde ansikt å se når pizzaene ble båret inn i kommunestyresalen.

Barnebyen Finnsnes

Lenvik kommune v/Barnebyen
Postmottaket Lenvik kommune
9306 Finnsnes 
Tlf: 77 87 10 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.