Barn i byen

Barnebyen Finnsnes har et særlig fokus på fysisk tilretteleggingen i sentrum for barn og ungdom og vi ønsker å utvikle spennende og verdifulle ”uterom” som kommer alle innbyggerne til gode, men med særlig fokus på barn og unge.

Finnsnes sentrum og Silsand skal være prosjektets utgangspunkt og kjerneområde. Her skal man utvikle ulike arealer for ulike aktiviteter, sommer som vinter, som vil være med på å skape et helt nytt bybilde og med trygge korridorer som binder de ulike lommene sammen.

Trinn én i dette prosjektet er lekeparken/skøytebanen ved Finnsnesvannet, de ulike lommene, åtte totalt ligger sentralt i sentrum og har stor betydning både i forhold til funksjon, identitetsdanning og byens fremtoning ovenfor gjester. De åtte lommene som er pekt ut og som også vil inngå i sentrumsplanen til Lenvik kommune er:

Finnsnesvannet, lekepark og skøytebane
Torget på Finnsnes – byens gode stue
Valen
 – inngangsporten til Barnebyen
Henrikstøa
 – bystrand
Olderhamna – vannsport, rekreasjon
Folkeparken
Finnsnes/Silsand aktivitet og sykkelgård
Ungdomslomme

De ulike lommene realiseres etter hvert som man får finansiering og de har per nå ingen prioritert rekkefølge, men realiseres etter hvert som man får ekstern finansiering på plass.

Barnebyen Finnsnes

Lenvik kommune v/Barnebyen
Postmottaket Lenvik kommune
9306 Finnsnes 
Tlf: 77 87 10 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.